Det er de færreste par som kommer gennem parforholdet, uden kriser, uden problemer og uden konflikter. Problemerne kan vokse sig så store, at det kan være nødvendigt, at gå i parterapi, for at genfinde kærligheden, nærheden, harmonien og glæden.

Parterapi i Kolding

Jeg tilbyder parterapi til dig og din partner, i Kolding. I parterapien vil vi komme i dybden med samtlige udfordringer, forhindringer og problematikker - som gør det svært for jer, at være sammen. Vi vil i fællesskab arbejde hen imod - at i får nyt liv - ind i jeres parforhold, sådan at kærligheden, omsorgen, glæden og varmen mærkes tydeligt, imellem jer.

Parterapi - følelser og forventninger til parforholdet

Der kan være mange konfliktområder og man kan have mange uenigheder, i den almindelige hverdag, såsom: opdragelse af børn - økonomi -oprydning / rengøring - jobbet - fritidsaktiviteter - familieforhold - omgangskredsen.

 
I parforholdet kan den ene eller begge parter også føle:
 

  • At jeg ikke får det jeg har brug for.
     
  • At jeg ikke føler mig hørt, set og mødt, som den person jeg er.
     
  • At jeg ikke bliver forstået og lyttet til.
     

Når vi indgår i et parforhold, har vi hver især forskellige bevidste og ubevidste forventninger og holdninger til parforholdet. Disse forventninger og holdninger er blevet grundlagt af vores erfaringer i barndomslivet. Dette betyder, at der er to familiemønstre / kulturer, som bringes sammen. I vores nye familie skal vi danne grundlag for et fælles fundament, hvori der indgår regler og holdninger til blandt andet: vores behov, lyster, følelser, pligter, arbejde og fritiden samt meget mere.

Parterapi forløbet

I parterapi forløbet vil vi arbejde med, at i genfinder glæden, varmen og nærheden i jeres parforhold. Desuden vil vi også arbejde på at i finder tilbage til fortroligheden og samtidig genopbygger den vigtige tillid til hinanden.

I parterapien opstiller vi mål for, hvad i vil have ud af parterapien og vi undersøger nærmere, hvad de forskellige konflikter handler om. Det sker ofte, at hverdags skænderier dækker over nogle dybere følelser og behov, som i ikke indfrier hos hinanden.

I parterapien vil i lære, hvor vigtigt det er, at kunne kommunikere og lytte til hinanden. Kommunikationen skal være på en måde, som sikrer, at det i siger til hinanden bliver hørt og forstået. Det er ligeledes vigtigt, at i hver især giver udtryk for jeres behov og ønsker, det som gør jer glade og tilfredse i livet.

Fordelene ved parterapi

I langt de fleste tilfælde vil parterapien styrke jeres parforhold. I får en dybere og bedre forståelse for hinandens personlighed og væremåde. I mærker igen nærheden, nærværet, omsorgen og kærligheden og i vil være godt rustet til fremtidens udfordringer.

Under forløbet af jeres parterapien kan det vise sig, at i ikke længere har gnisten, lysten eller viljen til, at fortsætte forholdet. I disse tilfælde handler det om, at gå fra hinanden på en god, ordentlig og respektfuld måde.

Kontakt mig angående parterapi

Har jeres parforhold brug for parterapi? Tøv ikke med at kontakte mig på telefon 21 80 57 63, e-mail mail@clausanderse-terapi.dk eller via kontaktformularen. Min dør er altid åben.