Det er de færreste par som kommer gennem parforholdet, uden kriser, uden problemer og uden konflikter. Problemerne kan vokse sig så store, at det kan være nødvendigt, at gå i parterapi, for at genfinde kærligheden, nærheden, harmonien og glæden.

Parterapi i Kolding

Jeg bor i Kolding og tilbyder en række behandlinger som f.eks. individuel terapi, behandling af angst og parterapi til dig og din partner. I parterapien vil vi komme i dybden med samtlige udfordringer, forhindringer og problematikker - som gør det svært for jer, at være sammen. Vi vil i fællesskab arbejde hen imod - at i får nyt liv - ind i jeres parforhold, sådan at kærligheden, omsorgen, glæden og varmen mærkes tydeligt, imellem jer.

Kontakt mig i dag

Parterapi - følelser og forventninger til parforholdet

Der kan være mange konfliktområder og man kan have mange uenigheder, i den almindelige hverdag, såsom: opdragelse af børn - økonomi -oprydning / rengøring - jobbet - fritidsaktiviteter - familieforhold - omgangskredsen.

I parforholdet kan den ene eller begge parter også føle:
 

  • At jeg ikke får det jeg har brug for.
     
  • At jeg ikke føler mig hørt, set og mødt, som den person jeg er.
     
  • At jeg ikke bliver forstået og lyttet til.

Når vi indgår i et parforhold, har vi hver især forskellige bevidste og ubevidste forventninger og holdninger til parforholdet. Disse forventninger og holdninger er blevet grundlagt af vores erfaringer i barndomslivet. Dette betyder, at der er to familiemønstre / kulturer, som bringes sammen. I vores nye familie skal vi danne grundlag for et fælles fundament, hvori der indgår regler og holdninger til blandt andet: vores behov, lyster, følelser, pligter, arbejde og fritiden samt meget mere.

Parterapi forløbet

I parterapi forløbet vil vi arbejde med, at i genfinder glæden, varmen og nærheden i jeres parforhold. Desuden vil vi også arbejde på at i finder tilbage til fortroligheden og samtidig genopbygger den vigtige tillid til hinanden.

I parterapien opstiller vi mål for, hvad i vil have ud af parterapien og vi undersøger nærmere, hvad de forskellige konflikter handler om. Det sker ofte, at hverdags skænderier dækker over nogle dybere følelser og behov, som i ikke indfrier hos hinanden.

I parterapien vil i lære, hvor vigtigt det er, at kunne kommunikere og lytte til hinanden. Kommunikationen skal være på en måde, som sikrer, at det i siger til hinanden bliver hørt og forstået. Det er ligeledes vigtigt, at i hver især giver udtryk for jeres behov og ønsker, det som gør jer glade og tilfredse i livet.

Fordelene ved parterapi

I langt de fleste tilfælde vil parterapien styrke jeres parforhold. I får en dybere og bedre forståelse for hinandens personlighed og væremåde. I mærker igen nærheden, nærværet, omsorgen og kærligheden og i vil være godt rustet til fremtidens udfordringer.

Under forløbet af jeres parterapien kan det vise sig, at i ikke længere har gnisten, lysten eller viljen til, at fortsætte forholdet. I disse tilfælde handler det om, at gå fra hinanden på en god, ordentlig og respektfuld måde.

Bestil en tid til parterapi i dag

Har i brug for parterapi i Kolding eller omegn, så tøv ikke med at kontakte mig på telefon 21 80 57 63, e-mail mail@clausandersen-terapi.dk eller via kontaktformularen. Min dør er altid åben.