Parterapi i Kolding

Det er de færreste par som kommer gennem parforholdet, uden kriser, uden problemer og uden konflikter. Problemerne kan vokse sig så store at det kan være nødvendigt at gå i parterapi, for at genfinde nærheden, harmonien og glæden.
 
Der kan være mange konfliktområder og man kan have skænderier og uenigheder om, eksempelvis: opdragelse af børnene, økonomien, rengøringen, arbejdet eller fritiden.
 
I parforholdet kan den ene eller begge parter også føle:
 

  • At jeg ikke får det jeg har brug for.
     
  • At jeg ikke føler mig hørt, set og mødt, som den person jeg er.
     
  • At jeg ikke bliver forstået og lyttet til.
     

Når vi indgår i et parforhold, har vi hver især forskellige bevidste og ubevidste forventninger og holdninger til parforholdet. Disse forventninger og holdninger er blevet grundlagt af vores erfaringer i barndomslivet. Dette betyder at der er to familiemønstre / kulturer, som bringes sammen. I vores nye familie skal vi danne grundlag for et fælles fundament, hvori der indgår regler og holdninger til blandt andet: vores behov, lyster, følelser, pligter, arbejde og fritiden samt meget mere.
 
I terapien vil vi arbejde med at i finder glæden, varmen og nærheden i jeres parforhold.
 
I terapien vil vi arbejde med at i finder fortroligheden og tilliden til hinanden igen.
 
I terapien opstiller vi mål for hvad i vil have ud af terapien og vi undersøger nærmere hvad de forskellige konflikter handler om. Det sker ofte at hverdags skænderier dækker over nogle dybere liggende følelser og behov, som i ikke indfrier hos hinanden.
 
I terapien vil i lære, hvor vigtigt det er at kunne kommunikere og lytte til hinanden. Kommunikationen skal være på en måde, som sikrer at det i siger til hinanden bliver hørt og forstået. Det er ligeledes vigtigt at i hver især giver udtryk for jeres behov og ønsker – det som gør jer glade og tilfredse i livet.
 
I langt de fleste tilfælde vil jeres parforhold blive styrket. I får en dybere og bedre forståelse for hinandens personlighed og væremåde. I mærker igen nærheden, nærværet, omsorgen og kærligheden og i vil være godt rustet til fremtidens udfordringer.
 
Nogle gange viser det sig også at i ikke længere har gnisten, lysten eller viljen til at fortsætte forholdet. I disse tilfælde handler det om at gå fra hinanden på en god, ordentlig og respektfuld måde.

Har du spørgsmål? Ring på

21 80 57 63

Eller skriv en besked:

Kontakt

Claus Andersen

Hvem er Jeg?

Jeg har mange års erfaring med individuel terapi og parterapi.
Jeg arbejder ud fra et værdigrundlag, hvor jeg mener at ethvert menneske er: unikt, værdifuldt og værdigt.
Jeg mener at ethvert menneske har krav på at blive værdsat, elsket, accepteret og respekteret, som det menneske, det ER

Medlem af